Bun venit în locul de unde încep cele mai frumoase călătorii!

Invitație deschisă către aventură, expediție, prietenie.

Să ne bucurăm de minunile naturii împreună!

 

Drumeție Montană

Drumeție Montană

Drumeții Montane

Pentru începători dar și pentru cunoscători ai muntelui mai experimentați organizăm drumeții în Munții Piatra Craiului, Apuseni, Maramureș, Rodnei, Făgăraș, Retezat, Parâng, Bucegi, Ciucaș, Iezer, Buila, Măcin, Ceahlău etc.

Escaladă pe Stâncă,

Escaladă pe Stâncă

Escaladă pe stâncă

Pentru începători dar și pentru cei mai experimentați organizăm evenimente de escaladă pe stâncă în Cheile Rașnoavei, Pârâul Rece, Prăpăstiile Urșilor, Prăpăstiile Zărneștilor și în Munții Iezer.

Descoperă România și Europa

Descoperă România și Europa

Călătorii “Descoperă România”

Îmbinăm drumeția montană cu descoperirea unor obiective turistice unice ale României în cadrul proiectelor “Descoperă România la pas” și “Descoperă România pe bicicleta”.

Evenimente Corporate și Team Building

Evenimente Corporate și Team Building

Team building și Wellness

Organizăm drumeții montane în scopul relaxării active și pentru sănătatea angajaților. Organizăm Team building-uri în care putem îmbina jocurile outdoor și indoor cu drumeții, rafting, vizitarea unor obiective turistice sau plantare.

Evenimente pentru familii și copii

Evenimente pentru familii și copii

Provocări pentru familii

Organizăm aventuri la escaladă pe stâncă, drumeții, orientare turistică cu busola, tir cu arcul, slackline și multe alte jocuri pentru familii și copii.

 

Abonează-te la Newsletter

Escalada este o formă de recreere excelentă care antrenează nu doar condiţia fizică,ci şi o serie de aptitudini importante, dinamismul şi curajul, adaptarea sau analiza rapidă.
Escalada este un sport de care se poate apuca oricine, indiferent de vârstă, înălţime sau greutate.
Singurul test valabil pentru a depista calităţile necesare pentru escaladă îl constituie chiar practicarea ei. Mulţi se sperie când aud că pentru a practica escalada au nevoie de forţă, mobilitate, supleţe şi rezistenţă. Consideră că ei nu au forţă şi ajung la concluzia pripită că escalada nu e pentru ei. Ceea ce este o greşeală. Pentru că in momentul in care te apuci de căţărat iţi descoperi puterile: nivelul forţei, al mobilităţii şi rezistenţei.

Deşi în România escalada nu are prea mulţi adepţi, în Austria, Elveţia sau Franţa, de exemplu, acest sport este învăţat de copii încă de la vârsta de 3-4 ani, iar adulţii practică şi la vârste foarte înaintate, chiar şi la 75 de ani.
Problemele pe care le pune escalada, precum observaţia, aprecierea justă sau luarea unei decizii imediate sunt adevărate probe de curaj şi motivare pentru adulti si copii.
Iar dacă te gândeşti că nu te pricepi, nu este o problemă, pentru că aici nu ai nevoie de experienţă.
De ce sa practici escalada; Beneficiile oferite de practicarea escaladei!
Escalada oferă o serie de avantaje pentru fizic şi pentru psihic, fiind benefică atât adulţilor cât şi copiilor. Iată cateva dintre cele mai importante aspecte benefice de care veţi avea parte odată cu practicarea acestui sport: Este atât un exerciţiu fizic complex (căţărarea întreţine şi îmbunătăţeşte condiţia fizică), care poate lua locul şedinţei de aerobic, pune la încercare ingeniozitatea, imaginaţia şi rapiditatea cu care putem lua decizii imediate în momente critice de orice fel.
Escalada contribuie la îmbunătăţirea forţei fizice, rezistenţei, echilibrului, flexibiliţatii şi coordonării mişcărilor.
Practicata regulat, îmbunătăţeste capacitatea sistemului cardio-vascular, reducând semnificativ riscul apariţiei bolilor de inimă.
Este un excelent combatant al stresului. Poate înlocui cu succes şi şedinţa la psiholog, deoarece este un sport care implică atenţia si capacitatea de concentrare mentală, te va ajuta să te deconectezi automat şi să uiţi de stresul cotidian. Cand eşti pe stâncă nimic altceva nu mai contează, pentru că eşti atat de concentrat pe moment la ceea ce faci încât nu ai timp să îţi faci griji. Efortul fizic şi permanenta provocare mentală te vor ajuta să-ţi regaseşti buna dispoziţie.
Stimulează şi îmbunătăteşte capacitatile cognitive de rezolvare a problemelor (ruta de escaladă poate fi ca un puzzle) şi îţi intăreste încrederea în forţele proprii.
Perseverenţa, cand te caţeri întotdeauna vrei să ajungi în top şi vei continua să incerci să ajungi acolo. Este o experienţă inedită unde îţi poti face noi prieteni, veseli si sănătoşi :)
Autocunoaștere, nu este doar un sport, este o activitate care te ajută să te dezvolți, să crești, să evoluezi. În căţărare devii foarte atent la propriul corp, învăţând foarte multe despre postură, echilibrul tehnic al corpului, forța fizică și felul în care să o folosești eficient. Deși par aspecte ale unei dezvoltări fizice, ele sunt foarte legate de psihic, de mental, acesta fiind cel care dirijează și procesele fizice. Te ajută să iţi depășești limitele și să vrei mai mult dar în același timp înveţi să știi când să renunţi.
Astfel escalada este un sport care te învaţă deprinderi de viaţă oferindu-ţi şi un bun antrenament fizic.
Este escalada un sport periculos?
Deşi nivelul adrenalinei creşte pe măsură ce urci, căţăratul nu este un sport riscant. Deoarece la cursuri beneficiezi de un instructor care te invaţă să faci mişcările corecte şi fiecare cursant este asigurat cu echipament de securitate. Oricum, bucuria momentului în care atingi pământul este destul de mare, dar parcă concurează cu regretul că s-a terminat și te încearcă un sentiment de „mai vreau”.

Am fost cu T.E.D. Adventure:

 
  • 1
  • 2
  • 3
  • Testează-ți limitele în siguranță cu T.E.D. Adventure
  • Îți plac drumețiile, aventura, călătoriile? Vino cu noi!
  • Imagini cum vezi doar în documentare
  • 1
  • 2
  • 3