Bun venit în locul de unde încep cele mai frumoase călătorii!

Invitație deschisă către aventură, expediție, prietenie.

Să ne bucurăm de minunile naturii împreună!

 

Drumeție Montană

Drumeție Montană

Drumeții Montane

Pentru începători dar și pentru cunoscători ai muntelui mai experimentați organizăm drumeții în Munții Piatra Craiului, Apuseni, Maramureș, Rodnei, Făgăraș, Retezat, Parâng, Bucegi, Ciucaș, Iezer, Buila, Măcin, Ceahlău etc.

Escaladă pe Stâncă,

Escaladă pe Stâncă

Escaladă pe stâncă

Pentru începători dar și pentru cei mai experimentați organizăm evenimente de escaladă pe stâncă în Cheile Rașnoavei, Pârâul Rece, Prăpăstiile Urșilor, Prăpăstiile Zărneștilor și în Munții Iezer.

Descoperă România și Europa

Descoperă România și Europa

Călătorii “Descoperă România”

Îmbinăm drumeția montană cu descoperirea unor obiective turistice unice ale României în cadrul proiectelor “Descoperă România la pas” și “Descoperă România pe bicicleta”.

Evenimente Corporate și Team Building

Evenimente Corporate și Team Building

Team building și Wellness

Organizăm drumeții montane în scopul relaxării active și pentru sănătatea angajaților. Organizăm Team building-uri în care putem îmbina jocurile outdoor și indoor cu drumeții, rafting, vizitarea unor obiective turistice sau plantare.

Evenimente pentru familii și copii

Evenimente pentru familii și copii

Provocări pentru familii

Organizăm aventuri la escaladă pe stâncă, drumeții, orientare turistică cu busola, tir cu arcul, slackline și multe alte jocuri pentru familii și copii.

 

Abonează-te la Newsletter

De 4 ani suntem Plantatori de Fapte Bune și luăm parte la Mișcarea Națională de Împădurire organizată de Plantam Fapte Bune în România .
Am plantat în Beceni Județul Buzău, Jegălia județul Ialomița și Siliștea-Gumești județul Teleorman.

Dacă urmăriți link-urile de mai jos veți vedea imagini de la acțiunile noastre din anii trecuți: Imagini Plantare 2016
Imagini Plantare 2015


De ce este important să plantăm copaci?

 1. Sunt o sursă de oxigen. Nu putem exista dacă n-ar fi copacii. Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea inspirată de 10 oameni de-a lungul unui an. O pădure acționează ca un filtru enorm care împrospătează aerul pe care-l respirăm.
 2. Curață pământul. Absorb substanțele chimice periculoase care ajung în sol. Ei mai au capacitatea să filtreze apele menajere și substanțele chimice de la ferme și reduc efectele substanțelor care se varsă pe carosabil.
 3. Controlează poluarea fonica mai ales în marile orașe. Important este să-i plantați strategic, în jurul casei. Reduc atât zgomotul provocat de mașini, cât și cel provocat de trenuri și avioane, în cazul în care locuiți în apropierea gărilor sau aeroporturilor.
 4. Reduc efectele dramatice ale inundațiilor. Vedem an de an, la știri, prin ce trec localnicii din zonele unde au avut loc defrișări masive. Si, cu toate că gospodăriile le sunt maturate de ape, foarte rare sunt cazurile în care oamenii se gândesc să planteze copaci, ca să nu mai treacă încă o dată prin același calvar.
 5. Ca să producă oxigen, copacii absorb carbonul și îl depozitează în rădăcini și frunze. O pădure poate inghiți atât de mult carbon, pe cât produce oxigen.
 6. Curață aerul. Absorb monoxidul de carbon, dioxidul de sulf și de azot.
 7. Tin umbra și fac răcoare. Umbra pomilor reduce nevoia de aer condiționat.
 8. Acționează ca un scut împotriva vântului. Toamna sau iarna, copacii care se află în direcția din care bate vântul acționează ca un scut. Ce beneficii au oamenii? Datorită unui pâlc de copaci aflat în calea vântului, vor plăti cu până la 30 % mai puțin la factura de încălzire.
 9. Previn eroziunea solului. Proiectele de controlare a eroziunii solului au început întotdeauna cu plantarea de copaci și de iarbă. Rădăcinile pomilor întăresc solul, în timp ce frunzele domolesc forța vântului și a ploii.
 10. Cresc valoarea unei proprietăți. Dacă vindeți o casă cu livadă sau un apartament situat lângă un parc, aveți toate șansele să obțineți o suma mai mare de bani. Copacii cresc valoarea unei proprietăți cu cel putin 15 la sută.

Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea aerului in Romania. Statisticile sunt îngrijorătoare: din cele peste 25.000 de decese înregistrate anual din cauza poluării in Romania, peste 10 mii sunt în Bucureşti.
Studii World Wide Fund (WWF) au desemnat Romania ca fiind una dintre cele mai poluate țări din Europa, din cauza defrișărilor ilegale și a utilizării cărbunelui în cantități mari, ca sursă de energie.
Potrivit specialiștilor, decesul determinat de poluare intervine fie ca efect direct și imediat, fie ca efect cumulativ și în timp – ultima varianta fiind și cea mai des întâlnită în patologia cauzată de poluare.
Studiile corelează poluarea cu afecțiuni precum bolile cardiovasculare, afecțiuni respiratorii, boli neurologie și psihice sau disfuncții cognitive, boli cancerigene, boli endocrine. De asemenea poluarea afectează fertilitatea, creste riscul de naștere prematură, greutate mică la naștere și malformații.

Am fost cu T.E.D. Adventure:

 
 • 1
 • 2
 • 3
 • Testează-ți limitele în siguranță cu T.E.D. Adventure
 • Îți plac drumețiile, aventura, călătoriile? Vino cu noi!
 • Imagini cum vezi doar în documentare
 • 1
 • 2
 • 3