DrumețiiImpresii și povești de drumeție

 

Aici se găsesc poveștile noastre dar și ale voastre!

Jurnal de aventura in Muntii Apuseni

Weekendul meu a inceput vineri cu o iesire de poveste alaturi de TED in Apuseni
Am lasat ploaia in Bucuresti si am pornit in cautarea soarelui pana in Alba Iulia. Am vizitat Cetatea Alba - Carolina si am colindat strazile orasului timp de 2h:45 minute, maxim 3h!
Ne-am luat la revedere cu greu de la orasul istoric si am pornit cu zambetul pe buze, cu "valizele" pline si cu "mafiotii" alaturi spre Cabana Ramet. Sambata dimineata am pornit traseul pe cheile Rametului, un traseu dificil dar spectaculos, ce a presupus deplasarea cu ajutorul cablurilor de otel prinse in peretele de stanca si mai ales trecerea prin apa dar cu ajutorul baietilor toata lumea a facut fata cu brio!
La iesirea de pe chei am ajuns in satul Cheia, unde l-am cunoscut pe Gabi, unul din cei 4 locuitori ai satului, ce ne-a dat o lectie de viata, un om ce a renuntat la confortul din capitala pentru simplitatea si frumusetea naturii.
Mergand mai departe am facut cunostinta cu "Dealul Polonic, îi tot un munte da-i mai mic", o panta a prostului dar merele si perele ne-au dat energia necesara pentru a-i putea face fata.
Finalul traseului a fost in satul Modolesti unde am fost asteptati cu cafea calda si...cornata.(Coțo, iți super multumim)
Duminica am vizitat manastirea Ramet si am plecat spre Bucuresti via Sighisoara.
Dupa ce am colindat strazile Sighisoarei nu puteam rata cel mai important "obiectiv": La Perla. Trebuia sa incercam desertul traditional, lichiul de prune.(Diana, iti super multumim)
Daca un "doi", "o constelatie" sau "un carcotas" incap intr-o valiza aflati data viitoare si tot atunci aflati detalii despre Cd-urile aduse de Cristi pe INSULA pentru a vedea filme pe Monitorul din Marketul Mihaelei. Moldovenii si Marinarii aveau nevoie de Vin dar s-au multumit cu Vaca adusa de Vivi! :))
Nu ati inteles nimic? Un motiv in plus sa va alaturati grupului TED!
:D
Cert este ca drumul pana in Bucuresti a fost prea scurt!
A fost un weekend "mafiot" cu criminali, politisti, cetateni, doctori egoisti dar toti oameni frumosi!
Multumim, Angela si Cizz!

Te informăm noi

Dorești să fii mereu la curent cu ultimele aventuri pe care le pregatim?