ProiecteDespre voluntariat și alte proiecte

 

 

Proiectul "Donator de Zâmbete"

Suntem coordonatori și ai Asociației TED Donator de Zâmbete prin care ajutăm familii cu venituri scăzute, persoane cu dizabilități și familiile acestora. Derulăm acțiuni de ecologizare pe munte și campanii de informare a populației în ceea ce privește importanța donării de sânge și promovăm donarea de sânge. Participăm la acțiuni de plantare și remarcare trasee turistice montane.

Seara Donatorilor de Zâmbete 2016

Donator de zâmbete inseamnă să faci de 2 ori bine! Promovăm și incurajăm donarea de sânge. Informăm oamenii care sunt criteriile și beneficiile donării de sânge, organizăm întâlniri pentru donare în care ii îndrumăm și suntem alături de ei la Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Cu bonurile de masă primite în urma donării și cu alte donații în bani, bonuri de masa, medicamente, alimente, haine, jucării etc ajutăm familii nevoiașe, familii cu copii cu dizabilități, azile de bătrâni sau case de copii. Aceste alte donații le strângem prin intermediul Concertului Caritabil: "Seara Donatorilor de Zâmbete”.
Am organizat până acum 7 Ediții Donator de Zâmbete și 2 concerte caritabile și am ajutat 20 de familii, 3 Case de Copii și 1 Azil de Bătrâni. Poze de la eveniment și imagini surprinse în timpul vizitelor la familiile care au beneficiat de donații în 2016. Poze vizita la familii care au beneficiat de donații în 2017.

Sprijină acțiunile Asociației TED Donator de Zâmbete completând formularul 2% din Impozitul pe Venit! Iată câteva informații importante și utile despre Formularul 230 - Donarea a 2% din Impozitul pe Venit!

Pentru alte donații în bani, puteți folosi contul Asociației TED Donator de Zâmbete!

ASOCIATIA TED DONATOR DE ZAMBETE
Cont: RO88 UGBI 0000 6220 0892 1RON
CUI: 36639871

Proiectul 14 by T.E.D. Adventure

Câteva vorbe despre Proiectul 14 by TED Adventure care a avut loc în două etape: prima etapă între 3 și 11 August 2017 iar a doua etapă între 26 și 27 August.

Un proiect frumos, un proiect greu, o lecție despre viață, o lecție despre sine, un proiect de atingere a unor vârfuri montane reprezentative pentru România și de autocunoaștere a fiecăruia dintre noi. :)
O aventură cu amintiri cât pentru o viață!
Îi felicităm pe cei care au reușit ascensiunea pe cele 14 vârfuri de peste 2500M ale țării!

Felicitări pentru:

Comăneanu George Cristian, Ioana Sprangate, Eugen-Alexandru Pantea, Sever Mihail Gheorghe, Irina Băicoianu, Dana Gerosanu, Monica Moise, Corina Firon, Angelica Neagu, Ștefan Brătianu, Dragoș Bădescu, Valentina Ion, Ionela Dumitrașcu, Alina Seretcu, Dragoş Bragă, Mihaela Brătianu, Alin Bumbeș! Jos Pălăria pentru acest record frumos, pentru pasiunea, efortul și determinarea de care ați dat dovadă!

Citește mai departe...

Descoperă România la pas și pe bicicletă!

Promovăm România astfel încât mai multi oameni să aleagă să își petreacă vacantele în țară și să descopere locuri deosebite în România.

In cadrul proiectul am organizat mai multe excursii tematice „Descoperă România la pas” astfel: „Descoperă Transilvania și Munții Apuseni”, „Descoperă Maramureș și Munții Rodnei”, „Descoperă Munții Măcin și Delta Dunării”, „Descoperă Munții Măcin și Marea Neagră” dar și excursii tematice „Descoperă România pe Bicicletă”, „In Munții Apuseni pe Bicicletă”, „Cu bicicleta pe Transfăgărășan”și „Descoperă Moldova cu bicicleta”.

Ne dorim să promovăm România ca destinație de vacanță pentru cetățenii romani dar și străini.
Munții Carpați pot deveni locul de vacanță preferat al turiștilor care vor să se bucure de natură sau a celor dornici de drumeții, sporturi montane, aventură și nu numai.
România se distinge prin câteva recorduri negative în turismul european, la capitolele destinații turistice sau obiceiuri de consum deși are obiective turistice unice in lume și un relief foarte variat.
World Economic Forum a publicat cel mai recent top al competitivității în turism, un clasament pe care îl realizează la fiecare doi ani.

Citește mai departe...

T.E.D. Adventure, Plantatori de Fapte Bune!

De 4 ani suntem Plantatori de Fapte Bune și luăm parte la Mișcarea Națională de Împădurire organizată de Plantam Fapte Bune în România .
Am plantat în Beceni Județul Buzău, Jegălia județul Ialomița și Siliștea-Gumești județul Teleorman.

Dacă urmăriți link-urile de mai jos veți vedea imagini de la acțiunile noastre din anii trecuți: Imagini Plantare 2016
Imagini Plantare 2015


De ce este important să plantăm copaci?

  1. Sunt o sursă de oxigen. Nu putem exista dacă n-ar fi copacii. Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea inspirată de 10 oameni de-a lungul unui an. O pădure acționează ca un filtru enorm care împrospătează aerul pe care-l respirăm.
  2. Curață pământul. Absorb substanțele chimice periculoase care ajung în sol. Ei mai au capacitatea să filtreze apele menajere și substanțele chimice de la ferme și reduc efectele substanțelor care se varsă pe carosabil.
  3. Controlează poluarea fonica mai ales în marile orașe. Important este să-i plantați strategic, în jurul casei. Reduc atât zgomotul provocat de mașini, cât și cel provocat de trenuri și avioane, în cazul în care locuiți în apropierea gărilor sau aeroporturilor.
  4. Reduc efectele dramatice ale inundațiilor. Vedem an de an, la știri, prin ce trec localnicii din zonele unde au avut loc defrișări masive. Si, cu toate că gospodăriile le sunt maturate de ape, foarte rare sunt cazurile în care oamenii se gândesc să planteze copaci, ca să nu mai treacă încă o dată prin același calvar.
  5. Ca să producă oxigen, copacii absorb carbonul și îl depozitează în rădăcini și frunze. O pădure poate inghiți atât de mult carbon, pe cât produce oxigen.
  6. Curață aerul. Absorb monoxidul de carbon, dioxidul de sulf și de azot.
  7. Tin umbra și fac răcoare. Umbra pomilor reduce nevoia de aer condiționat.
  8. Acționează ca un scut împotriva vântului. Toamna sau iarna, copacii care se află în direcția din care bate vântul acționează ca un scut. Ce beneficii au oamenii? Datorită unui pâlc de copaci aflat în calea vântului, vor plăti cu până la 30 % mai puțin la factura de încălzire.
  9. Previn eroziunea solului. Proiectele de controlare a eroziunii solului au început întotdeauna cu plantarea de copaci și de iarbă. Rădăcinile pomilor întăresc solul, în timp ce frunzele domolesc forța vântului și a ploii.
  10. Cresc valoarea unei proprietăți. Dacă vindeți o casă cu livadă sau un apartament situat lângă un parc, aveți toate șansele să obțineți o suma mai mare de bani. Copacii cresc valoarea unei proprietăți cu cel putin 15 la sută.

Citește mai departe...

Caută prin blog

Autentificare

Cine e online

Avem 24 vizitatori și nici un membru online

Te informăm noi

Dorești să fii mereu la curent cu ultimele aventuri pe care le pregatim?